(055) 7600 696 BEL ONS!

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Nieuws

Nieuw bij Herbe: www.outlet.herbe.nl 
01-12-2016
Op de OUTLET bieden wij grenzeloos voordelig werkschoenen, overalls, PBM, disposebles, werkbroeken, jassen en nog veel meer aan.
Neem eens een kijkje!

Onze geheel vernieuwde site is LIVE!  
15-07-2016
hoewel er nog veel werk te verzetten is om onze site goed te vullen 
kunnen we wel genieten van een nieuw fris design.

Herbe gaat verhuizen naar Apeldoorn 
01-07-2016
Na een gedegen inwerkperiode gaan wij verhuizen.
Wij hopen u in Apeldoorn nog beter van dienst te zijn.

Herbe is overgenomen door Annemieke en Marco van den Beld
01-04-2016
Na een geweldige tijd van 37 jaar Herbe wordt het bedrijf overgenomen door 
nieuwe gedreven ondernemers.
Wij vertrouwen op een voortzetting van ons bedrijf die zich kenmerkt als servicegericht en vernieuwend.
Herman en Betsie van Langen.


Deze week vijf artikelen toegevoegd aan onze webshop

04-02-2016;
- fiberpels jack FE-512
- fiberpels broek FE-521
- thermobroek FE-621
- parka Helly Hansen U 291
- veiligheidsschoenen 95155


Norm valbescherming geharmoniseerd
19-01-2016;

valbescherming_189902696

De Europese Commissie heeft de norm voor valbescherming, de EN 795:2012, als geharmoniseerde norm gepubliceerd in het Official Journal. Met deze actie is de versie uit 1996 als geharmoniseerde norm vervangen.

De harmonisatie houdt in dat de norm Personal fall protection equipment – Anchor devices oftewel ‘Persoonlijke beschermingsmiddelen tegen vallen – Verankeringsvoorzieningen’ nu officieel in overeenstemming is gebracht met de Europese Richtlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen 89/686/EEG.

Kanttekening

Maar let op, een kleine kanttekening is hier op zijn plaats. Want dit geldt niet voor alle typen verankeringsvoorzieningen. Er is tegelijk met de geharmoniseerde norm namelijk ook een warning gepubliceerd. De boodschap van deze waarschuwing is dat valbescherming van het type A, C, en D niet valt onder de noemer persoonlijke beschermingsmiddelen.

Warning

Dat heeft als logische consequentie dat deze typen valbescherming ook niet onder deze richtlijn vallen. Het is dan ook niet toegestaan om producten die tot deze drie typen behoren op de markt te brengen met CE-markering volgens de PBM-richtlijn. Wilt u het fijne weten van de waarschuwing? U kunt hier de volledige warning lezen.

Bron: www.nen.nl

 

Genoeg stof tot nadenken
06-07-2015;

stofman

Lasrook, kwartsstof, nanodeeltjes. Stofmaskers worden steeds beter, andere ademhalingsbescherming ook. Nu moeten we ze alleen nog goed gaan gebruiken.

Stofdeeltjes kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Mensen die ermee werken moeten voorkomen dat ze schadelijke deeltjes inademen. Sommige werkgevers zijn niet goed op de hoogte door een gebrek aan kennis – en dat kan gevolgen hebben voor de veiligheid. Een groot deel van de gebruikers gebruikt niet de juiste ademhalingsbescherming en bijna een kwart draagt een masker met een onjuiste pasvorm.

Klein en groot
De deeltjes kleiner dan 0,4 micron, zoals die in lasrook, zijn relatief gemakkelijk af te vangen. Door hun geringe omvang zijn ze tamelijk gevoelig voor het zogenoemde Brownse-effect, waarbij ze volgens een vast patroon heen en weer trillen. Door die beweging komen ze bijna altijd in aanraking met een van de vezels in het stofmasker. Veel lastiger zijn de deeltjes tussen 0,4 en 0,6 micron. Die zijn niet onderhevig aan dat Brownse-effect en stromen mee met de lucht in het masker – en daarbij omzeilen ze vaak de vezels. Voor het afvangen van die nanodeeltjes moet je gebruikmaken van een elektrostatisch filter, waarvan de lading tegengesteld is aan die van de deeltjes.

Goed gebruik
Daarnaast is een goed gebruik van de maskers van groot belang. Bij gewone stofmaskers moeten de bandjes goed op de kruin en in de nek zitten, en de neusbeugels goed zijn aangedrukt. Sterker nog: als een medewerker daar geen aandacht aan besteedt, is het masker nutteloos. Voor de volgelaatsmaskers voor asbestverwijdering geldt helemaal dat een goede pasvorm van levensbelang is. Daarom pleiten experts voor een zogenoemde Face Fittest.

Bitter en zoet
Bij een kwalitatieve Face Fittest krijgen medewerkers een kap over hun hoofd en wordt er met een spray vloeistof naar binnen gespoten, hetzij zoet, hetzij bitter. Dan moeten zij zeven oefeningen van een minuut uitvoeren. Is er sprake van lekkage, dan merken de proefpersonen dat onmiddellijk, want het bitter is echt heel bitter en het zoet is het equivalent van tien suikerklontjes in één kop koffie.

Bronaanpak
Veel werkgevers kampen dus met een gebrek aan kennis en dat maakt goed advies onmisbaar. Bijvoorbeeld om eerst te kijken naar een bronaanpak. Soms is het mogelijk om het werk met gevaarlijke stoffen te verdelen, zodat twee mensen de blootstelling kunnen beperken tot ieder vier uur. Soms ook kunnen mensen werken met een zuurkast. Of het werk uitbesteden aan een robot die op afstand te bedienen is. En soms schuilt de oplossing in een betere afzuiging of in verplaatsing van het werk naar een aparte ruimte. Dan hoeven de collega’s in ieder geval geen masker te dragen.

Bron: www.arbo-online.nl


Van Puijenbroek Textiel 150 jaar èn predicaat Koninklijk!
23-06-2015;

Het predicaat Koninklijk symboliseert onder andere het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover Koninklijke Van Puijenbroek Textiel.
Omdat Koninklijke Van Puijenbroek Textiel deze onderscheiding heeft gekregen, is er ook het recht om de Koningskroon in het bedrijfslogo te voeren.
Zie hieronder het nieuwe logo van Koninklijke Van Puijenbroek Textiel.
Van Puijenbroek Textiel is leverancier van de merken HaVeP en Bucofa.

Schoonmaken? Veiligheidsbril nu verplicht
28-05-2015;

Vanaf 1 juni 2015 veranderen de herkenbare pictogrammen op alle schoonmaakmiddelen. En dat betekent: veiligheidsbril op en handschoenen aan.
Bron: www.arbo-online.nl


In prijs verlaagd. Bouwjack art. nr. 824.2 (Van Ochten). Topkwaliteit!

Dinsdag 21 april 2015;

Nu slechts € 75,00 p/st. (excl. BTW)

Bij partijafname van 45 stuks slechts € 70,00 p/st. (excl. BTW)

Bouwjack 824.2 (Van Ochten)

 

 

 

Veiligheidssneakers art. nr. 1800 'Style'

Donderdag 16 april 2015;

Nieuw op onze website:

 

 

Parka 'Planckiers'

donderdag 19 maart 2015;

Parka 'Planckiers', leverbaar t/m maat 8XL!!!

leverbaar in drie kleurstellingen;
fl.oranje/marine, fl.oranje/groen en
NS-geel/marine

 

 

 fl.oranje/marine

 

 fl.oranje/groen

 

 NS-geel/marine

 

Kogelwerende kleding

dinsdag 27 januari 2015;

'EditieNL d.d. 26-01-2015: Mode onder vuur: kogelwerende couture'
Kleding waar geen kogel doorheen kan, en die er ook nog eens modieus uitziet.
In Nederland opent volgende week een winkel met kogelwerende couture.

Maar weet u dat ook Herbe kogelwerende kleding heeft?
Wij leveren kogelwerende vesten welke tweezijdig (voor en achter)
schot- en steekbestendig zijn,
volgens normering NIJ IIIA (0101.04) en SK1 (TR 2008).

maandag 10 december 2012;

Herbe is nu ook actief op Facebook en Twitter (@HerbeBV)!

 

vrijdag 06 december 2012;